Menu SCENTLINQ HELLAS P.C Website Logo

SCENT MARKETING

Το άρωμα της ευεξίας στα ξενοδοχεία

Η εφαρμογή του αρωματισμού στα Spa των ξενοδοχείων είναι η νέα μεγάλη τάση όσον αφορά την εμπειρία των ταξιδιωτών, καθώς το άρωμα σε ένα spa προσθέτει μια ανεξίτηλη αίσθηση πολυτέλειας και χαλάρωσης.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ?

Οι περισσότερες σύγχρονες τεχνικές μάρκετινγκ απευθύνονται σε δύο από τις πέντε αισθήσεις μας, την όραση και την ακοή. Η όσφρηση, η αίσθηση μας που επηρεάζει σημαντικά τη διάθεση και τα συναισθήματά μας, ηταν μεχρι πρόσφατα αναξιοποίητη.

Τα τευταία χρόνια, το αρωματικό μάρκετινγκ εξελίσσεται σε ένα νέο εργαλείο πωλήσεων, καθώς οι επιχειρήσεις ανακαλύπτουν το ρόλο του αρώματος στην προσπάθειά τους να συνδεθούν στενότεραμε τους πελάτες τους και να διαφοροποιήσουν τα προϊοντα και την εικόνα τους.

Αρωματισμός: Το μυστικό όπλο των ξενοδοχείων

Την επόμενη φορά που θα μπείτε σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο σκεφτείτε για λίγο τους διάφορους τρόπους με τους οποίους ικανοποιούνται οι αισθήσεις σας.

Η διακόσμηση του χώρου, ο φωτισμός, τα χαμόγελα των ανθρώπων στην ρεσεψιόν και ίσως το άρωμα που θα νιώστε να σας περιβάλλει.

Τα πολυτελή ξενοδοχεία εντυπωσιάζουν τονπελάτη από την πρώτη στιγμή που μπαίνει στην είσοδο συμπληρώνοντας την διακόσμηση και τα χαμογελά τους με ένα ευχάριστο άρωμα.

Πως μπορεί ο αρωματισμός να βελτιώσει την απόδοση ενός καταστήματος

H σωστή εξυπηρέτηση των πελατών επιτυγχάνεται μέσω της συνολικής εμπειρίας που βιώνουν σε ένα κατάστημα. Φανταστείτε όμως να μπορούσατε να προσφέρατε την απόλυτη εμπειρία στους πελάτες αξιοποιώντας την δύναμη όλων των αισθήσεων τους; Και όμως μπορείτε, με την αξιοποίησή της όσφρησης.

Έρευνες δείχνουν ότι η διάθεση των ανθρώπων βελτιώνεται κατά 40% όταν βρίσκονται σε ένα περιβάλλον με ευχάριστο άρωμα.

Πως μπορεί το άρωμα να αυξήσει την παραγωγικότητά μας

Γνωρίζετε οτι ο αρωματισμός του γραφείου σας είναι ένας τρόπος να αυξηθεί η αποδοτικότητα των εργαζομένων;

Τα τελευταία χρόνια πολλές είναι οι πολυεθνικές εταιρίες που μέσα από τον αρωματισμό επενδύουν στη δημιουργία ενός χώρου εργασίας που ενισχύει τη δημιουργικότητα και τη συγκέντρωσή των υπαλλήλων τους αυξάνοντας έτσι την παραγωγικότητά τους.

Πως το αρωμα ενισχύει την αίσθηση της καθαριότητας

Οι οπτικές ενδείξεις καθαριότητας δημιουργούν μια ευχάριστη εμπειρία στους πελάτες, αλλά η ανθρώπινη αντίληψη για το καθαρό πια χρειάζεται κάτι παραπάνω. Η όσφρηση είναι μια από τις πιο πολύτιμες αισθήσεις μας γιατί μας βοηθά να αντιληφθούμε λεπτομέρειες που δεν μπορούμε να δούμε.
Με την παγκόσμια προσοχή να βρίσκεται στην υγεία, οι επιχειρήσεις προσπαθούν να βρουν τρόπους να βελτιώσουν τις πρακτικές καθαρισμού και υγιεινής τους αλλα παραλληλα να περασουν και αυτό το μήνυμα στους πελάτες τους.

Πως ο αρωματισμός ενισχύει την αγοραστική τάση στα σούπερ μάρκετ

Σε μια εξαιρετικά ανταγωνιστική βιομηχανία, τα σούπερ μάρκετ βρίσκουν νέους τρόπους για να ξεχωρίσουν και να αλληλεπιδράσουν με τους πελάτες τους.

Όλο και περισσότερα σουπερμάρκετ σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν τον αρωματισμό για να αυξήσουν τις πωλήσεις των προϊόντων και παράλληλα να απομακρύνουν δυσάρεστες οσμές που ενδεχομένως επηρεάζουν αρνητικά τους πελάτες.

Πως το άρωμα του καφέ μπορεί να σας ξυπνήσει τις αισθήσεις σας

Είστε και εσείς από τους λάτρεις του καφέ που ξυπνούν και μόνο με το άρωμα του;

Αν ναι δεν είστε ο μόνος. Τα αρώματα που διαχέει ο φρεσκοψημένος καφές αποτελούν μια από τις πιο χαρακτηριστικές και πιο ευεργετικές μυρωδιές στον κόσμο. Καθημερινά καταναλώνονται περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο φλιτζάνια καφέ σε όλη την υφήλιο.

Η αόρατη δύναμη του αρωματισμού

Μια έρευνα της Rolls-Royce σχετικά με τα παράπονα πελατών εδειξε οτι τα πολυτελή αυτοκίνητα είχαν χάσει το αίσθημα της υπεροχής που ειχαν καποτε.

Ενδελεχείς έρευνες εδειξαν τελικα οτι το άρωμα, ηταν ο ένοχος! Η αυτοκινητοβιομηχανία απάντησε με "ένα οσφρητικό σχέδιο" για την αναπαραγωγη της μυρωδιάς του μοντέλου Silver Cloud του 1965...

Η δύναμη του αρωματικού μάρκετινγκ

Ο αρωματισμός είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο του μάρκετινγκ όταν συνδυάζεται με τις άλλες μας αισθήσεις.

Μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ βλέπουν εντυπωσιακές αυξήσεις πωλήσεων σε προϊοντα όπου γίνονται προωθητικές ενέργειες με την χρήση αρωματισμού.

Συγκεκριμένα, το ψωμί που ψήνεται νωρίς το πρωί δεν μυρίζει όταν φτάνει στα ράφια του καταστήματος. Η αλυσίδα Wall Mart στην Αμερική, διαχέοντας μυρωδιά φρεσκοψημένου ψωμιού στο τμήμα των ψωμιών, αύξησε τις πωλήσεις της ημέρας κατά 300% !!